Frans

Frans

Wanneer?


Startdatum & Lestijden

1e jaar -  2 oktober 2019 /  20.45 - 22.15 uur

2e jaar - 2 oktober 2019 / 19.00 - 20.30 uur

3e jaar -  2 oktober 2019 / 19.00 - 20.30 uur

Waar?


Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Kosten?


Prijs € 200,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 16

10 of meer cursisten = 22 lessen

8  of 9 cursisten = 18 lessen

Bonjour! Ca va?


Frankrijk een land waar velen van ons hun vakantie doorbrengen ... Een taal die  bij de Volksuniversiteit Nijkerk dan ook niet mag ontbreken in het aanbod.  In 2016/2017 bieden wij twee niveaus Frans 1e jaar en Frans 2e jaar.


Frans 1e jaar

Het eerste leerjaar Frans is voor beginners en is toegankelijk voor iedereen. Een vreemde taal leer je eerst receptief (luisteren en lezen) daarna productief (schrijven en spreken). U zult begrijpen dat in de lessen van de beginners naar eenvoudige gesprekken wordt toegewerkt.


Bij het leren van een vreemde taal is het belangrijk dat u een paar uur per week aan uw huiswerk besteedt, dit om het leerproces te bevorderen.


Frans 2e jaar 

Het tweede leerjaar gebruikt ook C’est bien ça 1 maar begint ongeveer bij les 12. Dit is voor mensen die de eerste helft van het boek al hebben gehad of al over wat vocabulaire beschikken en enige kennis hebben van de grammatica. Een vreemde taal leer je eerst receptief (luisteren en lezen) daarna productief (schrijven en spreken).


Frans 3e jaar 

Nieuw in 2019 - 2020 is Frans 3e jaar. Bij deze lessen wordt gewerkt aan kennis van de grammatica en vocabulaire en daar meer ruimte is voor conversatie.

Algemeen
Bij het leren van een vreemde taal is het belangrijk dat u een paar uur per week aan uw huiswerk besteedt, dit om het leerproces te bevorderen.

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e en 2e jaar

C'est bien ça 1 tekstboek

978.90.0140.2884

€ 41,95


C'est bien ça 1 werkboek

978.90.0140.2877

€ 41,95

3e jaar

volgt

Uw docente:Biep Koelewijn

Frans 1e en 2e jaar

Mijn naam is Biep Koelewijn. Ik ben op latere leeftijd Frans gaan studeren omdat ik samen met mijn man een huis had in Frankrijk, wat inmiddels is verkocht. Dus Frans gaan studeren was voor mij in eerste instantie praktisch. Ik ben begonnen op latere leeftijd met de HAVO daarna VWO , in 2002 heb ik de opleiding tot leraar Frans afgerond en in 2007 studeerde ik af in de Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.


Ik ben erg veel van de Franse Taal gaan houden en niet te vergeten van de Franse literatuur! De Franse taal en cultuur zijn belangrijk geweest voor de Europese beschaving. Binnen de Europese gemeenschap is Frans de tweede taal naast het Engels. Bovendien wordt er door miljoenen mensen Frans gesproken. Men spreekt Frans in België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, de oude koloniale gebieden van Frankrijk en België. Denk bijvoorbeeld aan Marokko, Algerije en Tunesië, een groot gedeelte van Afrika. Bovendien is er veel handel met Frankrijk.


Ik heb ervaring met het lesgeven aan volwassenen en vind dit erg leuk om te doen. Het is vaak erg gezellig. Men komt om wat te leren maar het sociale aspect is ook belangrijk.


De avond voor de Kerstvakantie is een gezellige avond met een speciale "Kerst les" en dan luisteren we ook naar Franse chansons. Ook de laatste les is speciaal en een gezellige afscheidsavond waar de Franse Cultuur centraal staat.


Heel veel Nederlanders gaan in de vakantie naar Frankrijk. Wat ik mijn leerlingen wil meegeven is dat ze zichzelf kunnen redden in het Frans bij veelvoorkomende situaties.

Uw docent(e): Vacant

Frans 3e jaar

Voor komend seizoen zoeken wij nog een docent(e) Frans.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Coby de Witte, cursuscoördinator talen.

VOLKSUNIVERSITEIT NIJKERK


De vrijwilligers van de Stichting Volksuniversiteit Nijkerk - kortweg VUN -  willen  iedereen in Nijkerk en omgeving de mogelijkheid bieden zichzelf te ontwikkelen.


Bij de VUN staat het plezier in het leren en jezelf ontwikkelen voorop. Onze cursussen en lezingen worden in een ontspannen sfeer gegeven.


CONTACT


Vragen over onze cursussen of lezingen?


Taalcursussen: Coby de Witte

Korte Cursussen: Vacant

Lezingen & Specials: Yvonne Loman


Voor overige zaken kunt u contact opnemen met onze secretaris: Annie Lausberg


Telefoon: 06 - 22 37 21 19


Wij zijn allen vrijwillgers, het kan daardoor voorkomen dat de telefoon/mail niet direct of per omgaande beantwoord kan worden. Wij rekenen op jullie begrip!

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?


Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanmelding te bevestigen.

Postadres:

Stichting Volksuniversiteit Nijkerk |  Holkerweg 35 | 3861 PM | Nijkerk | KvK 41035109


© Volksuniversiteit Nijkerk 2019