Leren kijken naar Kunst

Leren kijken naar Kunst

Wanneer?

Datum

Dinsdag 16 januari 2024
Dinsdag 30 januari 2024
Dinsdag 06 februari 2024
Dinsdag 13 februari 2024
Dinsdag 05 maart 2024
Dinsdag 12 maart  2024


Lestijden

19.30 - 21.30 uur

Waar?


Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Kosten?


Prijs € 125,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 25

Waarin verschilt een impressionistisch schilderij van een expressionistisch exemplaar?  In de cursus leren kijken naar kunst wordt antwoord gegeven op onder meer deze vraag.


Bezoekt u graag musea en wilt u leren de verschillende stijlen in de kunstgeschiedenis te onderscheiden dan is dit de perfecte cursus voor u. In zes avonden wordt u meegenomen langs de kunst van de Klassieke Oudheid tot en met de hedendaagse kunst.


De cursus is geschikt als eerste kennismaking met de kunstgeschiedenis maar ook perfect om de kennis hierover op te frissen.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal ontvangt en betaalt u rechtstreeks aan de docent(e)

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

Leren kijken naar kunst

Syllabus (niet verplicht)

n.v.t.

 € 6,50

Docente: Diana Kostman

In 2006 heb ik, Diana Kostman,Artemis Omnibusopgericht. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies. In 2004 studeerde ik af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen aan deUniversiteit van Amsterdam.

Ik ben gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef mijn doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de
Pop Art. Mijn interessegebied omvat echter de gehele kunstgeschiedenis. Ik geef met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst.

Daarnaast schrijf ik teksten voor kunstenaars en musea en organiseer ik met mijn vriend IJsbrand van Dijk, kunst- en boekhistoricus, kunst en culinaire thema-avonden onder de naam
Artelicious.

Ik heb een sterke fascinatie voor de jaren zestig van de twintigste eeuw met dePop Artmaar ook de mode, muziek en films uit deze periode spreken mij aan. Tegelijkertijd is een kunstenaar uit de laat negentiende eeuw, Henri de Toulouse-Lautrec ook een favoriet. Misschien lijkt dit een vreemde combinatie maar de overeenkomst tussen popkunstenaar Andy Warhol en Toulouse Lautrec is groter dan u zou verwachten. Warhol zag Toulouse – Lautrec als een belangrijke inspiratiebron.

Een ander onderwerp dat mij intrigeert, is de symboliek in de kunst. Ik heb dan ook al diverse cursussen over dit onderwerp gegeven.

unsplash