Lezing & Proeverij: Ontdek de wijnen van Duitsland

Lezing & Proeverij: Ontdek de wijnen van Duitsland

Wanneer?

Datum

Donderdag 12 oktober 2023


Tijd

19.30 - 21.30 uur

Waar?


Kade 10

Westkadijk 10

3861 MB Nijkerk

Kosten?


Prijs € 25,00 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 26

Duitse wijn is hip en modern. De Duitse wijn biedt tegenwoordig een prachtige kwaliteit voor een redelijke prijs. Witte wijn is fris, strak en zuiver. Rode wijn is elegant en soepel.


Wist u dat?

Het thuisland van de Riesling Duitsland is met een aanplant van 22.580 hectare. Dat de Pfalz 's werelds grootste Rieslingregio is. Dat er in geen enkel ander wijnbouwgebied procentueel zoveel Riesling aangeplant staat als in de Rheingau, maar liefst 80% van de totale aanplant bestaat er uit Riesling. Dat de Bremmer Calmont aan de Moezel 's werelds steilste wijngaard is.


Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.


Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijnen uit Duitsland. Jarno van Bambost zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.


TIP:

Maak van deze avond een avondje uit door voorafgaand aan de Lezing & Proeverij een tafeltje te reserveren voor het diner of een dagschotel bij Kade10.
Klik hier om naar de website van Kade10  te gaan. Geef bij de reservering even aan dat je meedoet aan de lezing & proeverij van de VUN. 

Gastheer: Jarno van Bambost

‘Jarno is een bekend gezicht voor hen die bij Wijnhandel & Slijterij De Moor komen. Daarnaast werkt Jarno ook voor Chateau in Amsterdam. 

Binnenkort volgt er meer informatie over Jarno en zijn passie voor wijn die hij graag met jullie deelt.

unsplash