Groencursus i.s.m. IVN Nijkerk-Putten

Groencursus i.s.m. IVN Nijkerk/Putten

Wanneer?

Datum

Lesavonden:

woensdag 28 september 2022
woensdag 12 oktober 2022
woensdag 02 november 2022
woensdag 16 november 2022
woensdag 30 november 2022


Excursies:

Zaterdag 01oktober 2022

Zaterdag 15 oktober 2022
Zaterdag 05 november 2022

Zaterdag 19 november 2022

Lestijden

Lesavonden: 19.30 - 21.30 uur
Excursies: in overleg

Waar?


Lesavond locatie
Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)


Excursielocaties
wordt bekend gemaakt tijdens de lessen

Kosten?


Prijs € 55,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 20

Leden van de IVN Nijkerk/Putten kunnen via de mail bij hun ledenadministratie een kortingscode aanvragen waarmee zij 10% korting op deze cursus ontvangen

In het najaar van 2021 begint een prachtige cursus over de natuur in het algemeen en in jouw omgeving. Deze cursus geeft VUN in samenwerking met IVN Nijkerk/Putten.

 

Groencursus is zeer gevarieerd

De natuur staat vol in de picture. Iedereen heeft de afgelopen maanden hiervan kunnen genieten.  De groencursus geeft deze natuur de aandacht die het verdient. Tijdens 5 thema-avonden en 4 excursies wordt stilgestaan bij een aantal aansprekende en spannende thema’s, te weten :


  • Geologie
  • Landschappen
  • Flora
  • Fauna
  • Ecologie

 

De groencursus is voor iedereen

Voor iedereen een geweldige kans om het landschap en de natuur in jouw directe omgeving met andere ogen te bekijken en je kennis daarvan te verrijken. Je hoeft geen grote kennis van de natuur te hebben maar interesse in de natuur om je heen is natuurlijk wel handig. Het betreft een basiscursus over de natuur. Later kan je altijd kijken voor eventuele verdere specialistische cursussen.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal ontvangt en betaalt u rechtstreeks aan de docent(e)

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

Groencursus

Lesmateriaal via IVN

n.v.t.

 € 10

Docenten: IVN-docenten

De cursusavonden zullen worden verzorgd door diverse IVN-docenten. 

IVN Nijkerk
IVN-Nijkerk heeft als werkgebied Nijkerk, Nijkerkerveen, Hoevelaken, Bunschoten-Spakenburg en Putten, met bijbehorende buurtschappen. Hier op het randje van de Veluwe vindt u zeer afwisselende natuur met bossen, heide, polders, veenontginningen, landgoederen en hoeven- of kampenlandschappen.


In de omgeving van Nijkerk is veel te beleven: een divers landschap met enorme uitersten. Van oeroude polders tot nog veel oudere stuwwallen, van dorpen tot landgoederen, van cultuurlandschap tot natuurschoon. IVN Nijkerk is al 35 jaar actief op het raakvlak van natuur en cultuur in eigen omgeving en nodigt u uit om dit mee te beleven.


IVN Nijkerk werkt samen; met de gemeente, met scholen, met andere natuurverenigingen. Er zijn activiteiten voor mensen van alle leeftijden.  IVN-Nijkerk organiseert een heel scala aan activiteiten, waar u de omgeving van Nijkerk, met de diverse flora en fauna, beter door leert kennen.